Spore game – spelen met de evolutie

Deze game is al wat ouder (2008) maar nog steeds erg leuk en absoluut niet gedateerd.

Spore heeft de evolutie als thema. Je begint als eenvoudig eencellig organisme, maar ontwikkelt je steeds verder en gaat via de beschaafde wereld uiteindelijk zelfs de ruimte in om andere planeten te ontdekken en in contact te komen met Aliens. Ondertussen moet je wel op zoek naar voedsel en je verdedigen tegen vijanden of juist proberen deze te pacificeren.

Slimspel_SporeEditor

Wat het vooral leuk maakt, is dat je je eigen wezens kunt samenstellen en vormgeven. 6 armen, 3 hoofden, 12 benen ? geen probleem!
Je kunt je zelfgemaakte wezen ook nog uitgebreid ‘testen’ voordat je ze in het spel opneemt (ook dit is best grappig).

Naarmate je verder komt, kun je ook gebouwen en voertuigen gaan ontwerpen en bouwen. Dit is niet alleen leuk, maar maakt ook onderdeel uit van je strategie om verder te komen. 

Alleen dit creatieve onderdeel maakt wat mij betreft de aanschaf al waard – de slimspel kids maakten al monsters toen ze 4 waren (we hadden toen alleen dit onderdeel van de Spore game) en ze zijn nu in de weer met de meest fantastische ruimtevaartuigen.

 

Slimspel_Sporespace

 

 

 

 

 

 

wat leer je ?  evolutie, creativiteit, strategie

beschikbaar voor : diverse platforms
waar kopen : al te koop voor rond de 10 euro via origin.com – de web shop van Electronic Arts 
ontwikkeld door : Deze game, of eigenlijk serie van games, is bedacht door Will Wright die ook klassieke games zoals Sim City en Sim Earth heeft ontworpen. 
uitgever : Electronic Arts