Sploder – online games maken

Sploder is een website waar je online games kunt maken (in je browser). Er zijn verschillende soorten games die je kunt maken :

  • platform
  • adventure
  • arcade 
  • classic (schieten)
  • physics (puzzel games)

Slimspel_sploder_arcadecreator

Bij elke soort game ben je verplicht een bepaald thema te gebruiken, je hebt dus geen volledige vrijheid zoals bij andere programma’s. Wel kun je met Sploder  snel veel gebruikte game-elementen toevoegen zoals deuren, schakelaars, vijanden, power-ups, etc. etc.
Eenmaal geplaatst werken deze elementen ook allemaal ‘vanzelf’. Dus als je een vijand toevoegt, dan kun je daar mee vechten, als je blokken toevoegt kun je er op springen, etc.
Er zijn diverse sprites en achtergronden beschikbaar, dus je kunt je game makkelijk naar wens vormgeven.

Een leuk onderdeel is de sprite editor, waarme je kleine plaatjes (sprites) kunt maken door de puntjes een voor een in te vullen. Je kunt binnen een sprite meerdere frames gebruiken, waardoor je dus ook animaties kunt maken. Erg leuk voor de kids.
De sprites kunnen afmetingen hebben van 20×20,40×40 of 60×60 pixels en je kunt ze exporteren als (animated) GIF bestand.  Het worden kleine plaatjes, maar voor games zijn ze prima te gebruiken.

Slimspel_lisa_sploder

Op de Sploder site kun je ook lid worden en je games en graphics met anderen delen en laten beoordelen. Uiteraard is er een overzicht van de meest populaire games. 

Sploder werkt makkelijk en snel, is misschien wel wat beperkt, maar daardoor niet super ingewikkeld en dus  just voor kinderen een leuke manier om kennis te maken met het maken van games.

Website : www.sploder.com