Lego Indiana Jones

Slimspel - Lego Indiana Jones

In Lego Indiana Jones speel je de Lego-versie van de bekende ontdekkingsreiziger Indiana Jones, maar je kunt ook in de huid (of moet ik zeggen blokjes) van andere figuren uit de films kruipen. Het spel volgt de films dus kom je op allerlei exotische plekken terecht waar je opdrachten moet uitvoeren, puzzels moet oplossen en schatten moet vinden.

Hierbij kun je ook nog eens gebruik maken van allerlei voertuigen (als je een olifant of vliegtuig zo mag noemen tenminste). 
Een leuke toevoeging is dat je kinderen zich ook creatief kunnen uitleven door met de ingebouwde editor te bepalen hoe de held eruit ziet en zelfs hun eigen avontuur kunnen maken.

slimspel_lego_indiana_jones_elephant

 

De Lego games kenmerken zich trouwens door hun humor en kindvriendelijke weergave van actie en geweld (poppetjes spatten als legoblokjes uit elkaar als ze worden geraakt). Desondanks zijn ze ook voor volwassenen (grote kinderen) ook leuk om te spelen.
Andere Lego games die de moeite waard zijn, zijn Lego City, Lego – the Lord of the Rings en Lego Star Wars.

Wat leer je?

  • geografie – het verhaal speelt zich af in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw en je komt via een wereldkaart terecht in verschillende landen, wat direct herkenbaar is aan de achtergronden.
  • strategie – je moet de levels op een bepaalde manier spelen om verder te kunnen gaan. Je moet ook weten welk personage daarvoor het meest geschikt is en dat kiezen.
  • logisch denken – er zijn puzzels die je moet oplossen – bijvoorbeeld apparaten die je in elkaar moet zetten, waarvoor je de onderdelen moet vinden.
  • samenwerken – net al bij andere Lego games kun je het spel met twee spelers spelen, maar dan moet je wel goede afspraken maken. Samen spelen is misschien wel leuker dan alleen !


beschikbaar voor : diverse platforms
waar kopen : online of in de winkel. prijzen tussen de 15 en 60 euro afh. van platform.
ontwikkeld door : TT games
uitgever : Lucas Arts