Goedkoper Gamen

Als je alleen een tablet gebruikt om te gamen, vallen de prijzen van games best mee: er zijn veel gratis apps en een app van 5 euro wordt al als prijzig ervaren. Apps die meer dan 10 euro kosten, komen zelden voor. Door niet heel veel apps te kopen kun je de kosten van gamen aardig in de hand houden.

Wordt er echter gegamet op een console of PC dan kan dit aardig in de papieren lopen. Vooral de nieuwste console games voor de Wii U, PS4 of X-Box One zijn niet goedkoop – prijzen van rond de 60 euro zijn geen uitzondering.
Voor de X-Box kan daar nog een abonnement op X-Box Live bij komen, wat al gauw zo’n 7 euro per maand kost.
De nieuwste PC games zijn wat goedkoper, maar kosten ook al gauw 50 euro.
Hoe kun je een beetje besparen op de aanschaf en toch leuke games spelen?

Hier volgen enkele tips :

maak het aanbod niet te groot en doe langer met een game

Beperk het aantal games en zorg dat je van je favoriete genres de betere exemplaren hebt. Een goeie game is ook op de langere termijn nog interessant en vaak zit er meer in dan je denkt. Zo hebben veel games een bepaald hoofddoel, maar bevatten daarnaast nog diverse kleinere opdrachten of avonturen (side quests) die je ook kunt spelen. Ook maken sommige games het mogelijk op verschillende manieren of met diverse scenario’s te spelen.
Een grote verzameling van games kan er bovendien toe leiden dat je een game geen kans geeft zich te bewijzen en al gauw een andere game gaat proberen.
Vooral op tablets waar veel apps binnen seconden zijn te stoppen en te starten, kan dit er toe leiden dat er gefragmenteerd wordt gegamed en geen enkel spel wordt uitgespeeld. Heb je toch veel apps verzameld, bewaar dan het grootste gedeelte ‘in the cloud’ en beperk je tot een goede selectie op de tablet.

speel oudere games

Stel, je koopt de allernieuwste FIFA, Forza Motorsport of the Sims. Dan krijg je opeens een blessure aan je hand en kun je een jaar lang niet gamen. Eenmaal genezen scheur je de verpakking open en start je de game. Is die nu minder leuk of goed dan een jaar geleden? Natuurlijk niet! Sterker nog, de game kost inmiddels de helft in de winkel !
De doorlooptijd van games is namelijk best kort, als ze net uit zijn betaal je het volle pond, maar al na een maand of drie worden ze met korting verkocht en na een jaar kun je veel games in de uitverkoopbakken vinden.

We leven nu eenmaal in een kapitalistische maatschappij, dat betekent dat er continu geproduceerd moet worden. Om iedereen aan het werk te houden en de aandeelhouders niet teleur te stellen moet er omzet worden gegenereerd  en winst gemaakt.  Dit leidt er toe dat ook produkten die prima zijn, toch verbeterd of vernieuwd moeten worden — al betreft dit vaak niet meer dan een nieuwe stijl of verpakking. Vervolgens moet er veel reclame gemaakt worden om de ‘verbeterde’ producten aan de man te brengen.

Natuurlijk zijn sommige verbeteringen best zinvol, zo zien games in HD er veel mooier uit dan games die dit niet aan kunnen, maar laat je niet gek maken – in veel gevallen kun je best even wachten en gewoon een oudere versie spelen van een game voor de helft van de prijs of minder.

speel een demo

Heel vaak kun je een demo versie van een spel downloaden. Dit laat dan maar een beperkt stuk van het spel zien, maar je bent er toch even zoet mee. Uiteraard is het ook een prima manier om te kijken of je het spel echt zou willen aanschaffen.

 

Tags:
Comments
  1. Esther
    • a3