GamePress – maak games op de iPad

Codea was lange tijd de enige app waarmee je op de iPad zelf kon programmeren, maar sinds kort is er een nieuwe iPad app waarmee je games kunt maken : GamePress.

Met GamePress kun je visueel programmeren, dus je hoeft geen code te kloppen en misschien is het daardoor wel iets minder serieus dan Codea, waarbij je ‘echt’ moet programmeren in de taal Lua. Codea is echter niet specifiek gericht op games maken – je kunt er ook serieuze programma’s mee maken.

Maar goed, voor games is GamePress prima geschikt:

  • je kunt makkelijk je eigen artwork maken of importeren
  • of je kunt kiezen uit een uitgebreide verzameling artwork en geluiden
  • de app heeft een ingebouwde physics engine (hiermee kun je zwaartekracht simuleren en objecten realistisch laten bewegen)
  • met de ingebouwde ‘behaviours ‘ kun je snel functionaliteit toevoegen aan je game.

Heb je even geen zin om na te denken, dan kun je altijd nog los gaan in de ingebouwde ‘arcade’ waarin meer dan 8000 games op je staan te wachten 🙂

Slimspel.nl - GamePress arcade

Maak je eigen apps

Er is door de ontwikkelaars van GamePress trouwens wel gedacht aan de ‘serieuze’ programmeurs: ze hebben namelijk ook de ‘Hyperpad’ app uitgebracht en deze is meer geschikt voor algemeen gebruik. Een belangrijk voordeel is dat je gemaakte programma’s net als bij Codea kunt exporteren naar een formaat wat geschikt is voor de app store – je kunt er dus je eigen apps mee maken.

Beide apps zijn trouwens gratis 🙂
Hoewel .. de export mogelijkheid van Hyperpad kost wel $10 per maand (het geld moet toch ergens mee verdiend worden).

Het schijnt trouwens de bedoeling te zijn om Gamepress en Hyperpad op termijn samen te voegen.

Check Gamepress in de app store

Of begin meteen met hyperpad in de app store

 

No Responses