Boek: Hello Raspberry Pi!

De Amerikaanse uitgever Manning publications timmert de laaste jaren flink aan de weg op het gebied van computerboeken. Een van de zaken waarmee ze zich onderscheiden zijn de ‘MEAPs’ – het Manning Early Access Program.

Hierbij koop je het boek met korting en kun je het al lezen voordat het verschenen is en terwijl er nog aan gewerkt wordt. Je kunt downloaden wat al geschreven is en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe hoofdstukken. Als het boek ‘af’ is kun je de finale versie downloaden of het ‘echte’ boek thuis gestuurd krijgen.

Hello Raspberry Pi! is zo’n boek. Het is bedoeld voor kinderen¬†en gaat dus over de leerzame aspecten van de Pi. Deze is ontworpen en bedoeld om mee te experimenteren en de auteur merkt terecht op dat de Pi hiervoor veel geschikter is dan de relatief ‘gesloten’ computers van tegenwoordig.

Slimspel_hello_raspberry_pi_illustration

 

Een van de doelstellingen van het boek is leren programmeren – hiervoor wordt de taal Python gebruikt. In het tweede gedeelte komt ook het besturen van apparaten met de Pi aan bod.

Bij Manning zijn de eerste hoofdstukken meestal gratis beschikbaar in PDF formaat Рzo ook hier : Download het eerste hoofdstuk

 

Auteur Ryan Hertz
Title Hello Raspberry Pi!
Uitgever Manning publications